elleVilla Bed&Breakfast

        - tre rom og godt kjøkken -

 

 

I elleVilla kan du sove i dobbeltseng, enkeltseng, Hästen-seng - eller hengekøye!

 

 

det grønne rommet

 

 

 

det grønne rommet er svalt og godt om sommeren, har en deilig dobbeltseng der vi ofte rer opp med noe grønt, og skråtaket gjør kanskje rommet ekstra hyggelig.  det finnes en rød, liten sofa på rommet, - men denne er ubrukelig som seng.

 

i "hulen" derimot - på vei inn mot det grønne rommet - kan vi re opp en ekstraseng for sønn eller datter.  barn liker seg godt i hulen!

 

trådløst internett på rommet, og en del stikk til lading av litt av hvert.

 

vertinnens favorittrom

 

 

suiten

 

 

flere brudepar har tilbragt bryllupsnatten på suiten, og de påstår at de er litt lykkeligere som nygifte på grunn av dette rommet.  jeg vet ikke om det er sengen, rommet eller det faktum at de endelig er mann og kone som er årsak til denne lykken.  :)

 

suiten er elleVillas største soverom, og det er nesten plass til en liten svingom - om behov.  en fin, gammel vedovn gjør noe godt med rommet.

 

det finnes plass nok til to ekstrasenger, og rommet egner seg ypperlig for mor og far og barn - om man kan tåle å sove litt tett.

 

skråtak og mye hygge.

 

og det trådløse nettet virker selvsagt her også.

 

 

magnolia

 

 

magnolia er det perfekte rommet for to venninner på sykkeltur, for far og sønn på fisketur eller fro bror og søster som er i Larvik for å feire en gammel tante eller for å være gjester i et bryllup.

 

magnolia har rosa og hvit-stripet tapet(matcher blomstene på treet utenfor vinduet), vi rer ofte opp med rosa eller hvitt sengetøy, det finnes en antikk, liten pult med en tilhørende stol foran vinduet som har vakker utsikt mot Larvik kirke - og mot det største og vakreste magnoliatreet i elleVillas hage.  ved den lille pulten kan man skrive det neste kapittel i boken om eget liv, et postkort til en venn eller venninne som fortjener det (postkort fåes i resepsjonen) - eller bare nyte den vidunderlige utsikten - og livet.

 

magnolia har to enkeltsenger, ingen plass til ekstraseng, er nærmest badet på toppen av trappen = kort vei ned til frokostbordet om morgenen.

 

trådløst nett, skråtak, nattbordknapper fra portugal og tivoliradio.

 

 

elisabeths rom

 

ved stor pågang, som vi ofte har på dette bittelille etablissementet, leier vi også ut vertinnens rom.  har dessverre ingen bilder av dette rommet, - men det kan komme.

 

stort og deilig rom med utgang til terrasse, der man kan nyte vakke soloppgang hele året, kose seg med et glass med noe godt i i sommerhalvåret, nyte synet av hagen og havutsikt! (eneste stedet man ser havet fra huset, til tross for at vi er så nær..) - eller lese en god bok i fred og ro.

 

Hästen-sengen er veldig populær, og folk innbiller seg at de sover ekstra godt i den.  snodig, det der.

 

morsom kunst på veggene er signert Jens Werner Andersen, min favorittkunstner, -servitør og altmuliggutt (som dessverre ikke har tid til å jobbe her mer...)

 

på rommet oppbevares ekstra puter og dyner og sengetøy, men gjester sover som sagt veldig godt likevel.

 

tivoli-radio, internett og en barneseng (ikke fordi jeg tror jeg får barn med det første, men fordi den egner seg ypperlig til oppbevaring av dyner! og så er den litt hyggelig å se på.)

 

 

 

badet

 

har jeg heller ikke bilde av her og nå, - men det er stort og fint og relatvit nyoppusset.  badet har to servanter - med GULL på blandebatteriene :) (passer fint på pensjonat, så det var jammen flaks at tidligere eiere pusset opp slik), dusj, badekar, bidet?! og toalett.  og deilig varme i gulvet.  utsikten herfra koser jeg meg ofte med, men jeg ser at gjester velger å dra ned persiennen, - da man kan bli sett fra hagen...

 

dersom vi er mange her lager vi en liten timeplan for bruken av badet om morgenen, - og av den grunn fungerer det fint med kun ett bad.  gjester vil eller må opp til ulik tid, vi gjør avtaler om når de vil ha frokosten servert, og på denne måten får man sin egen lille halvtime på badet.  husmoren ser til at badet til enhver tid er rent og pent, og hun er veldig positivt overrasket over hvor lite folk søler.

 

i tillegg til badet finnes det et ekstra toalett med vask i første etasje, - så man slipper å stå i den slags kø.  her kan man til og med vaske ansiktet og pusse tennene...

 

på sikt er planen å bygge om vaskerommet til bad, og da vil puslespillet bli enda lettere å legge.

 

 

 

frokost

 

 

"er dette til meg?", hender det gjester sier når til de kommer ned til frokost om morgenen.  (da blir husmoren glad!)

 

bordet er dekket med hvit duk, levende lys og en blomst, - og maten er deilig, sies det.  elleVill frokost består av egg i en eller annen fasong, nystekt og sprøstekt bacon, oster og skinker og syltetøy, yoghurt med diverse frukt, og noe grønt.  ferskt brød, knekkebrød og toast, og kanskje en croissant.  kaffen vi serverer er fra Zoega, og den er veldig god.

elleVilla har også en fenomenal espressomaskin, men den virker dessverre ikke akkurat nå...  det gjør nesten ingenting så lenge det finnes Zoega.

 

dagens aviser er som regel tilgjengelig ved frokostbordet.

 

vi pleier å avtale tidspunkt for når hvert enkelt rom/hver enkelt gjest ønsker frokosten servert, og jeg er veldig glad når gjestene kommer ned til ganske avtalt tid...

 

utsjekk foregår en eller annen gang etter frokost.

 

 

priser

 

enkeltrom:    900

dobbeltrom: 1100

ekstraseng:   250

 

- og den deilige frokosten er selvsagt innkludert i denne prisen

 

elleVilla tar ikke kort om vinteren, men cash mot en veldig ordentlig kvittering fungerer fint.

vi sender også gjerne en faktura om det er ønskelig.

 

 

ring meg gjerne om du har spørsmål om rom - eller om du rett og slett vil at jeg skal holde av en natt eller to for deg!

 

velkommen til elleVilla!

 

 

 

alle foto: verdens beste fotograf! - Lisbeth Michelsen

 

 

elleVilla B&B - colin archersgate 4 - 3263 larvik • tlf.+4733114500 mobil +4790155501 • elisabeth@ellevilla.no